Eten in vakantie landen - Onyx Voedingscoach

Eten op vakantie: Go’s & no’s per land

Ga je binnenkort op vakantie en wil je daar regelmatig uit eten? Dan kan het geen kwaad deze lijst met eten in verschillende vakantielanden eens te bekijken! Of je nou naar Spanje, Italië, Duitsland, of een ander land gaat; in elk landen zijn er gerechten die heel goed en juist iets minder goed binnen je gezonde eetpatroon passen. Door je hierop voor te bereiden en dit te onthouden kom jij terug van vakantie zonder overtollige vakantiekilo’s en kun je alsnog volop van je vakantie en het eten genieten. Goede voorbereiding is het halve werk!

Kies jouw vakantieland en bekijk de go’s en no’s.

Nederland

Go’s:
Salade (neem je PowerSlim kookboek mee ter inspiratie)
Barbecue (kipfilet, rund of vis met gegrilde groentes of een salade
PowerSlim maaltijd met PowerSlim pasta of rijst
Maak een ijsje met water en fruit (Kijk in het PowerSlim kookboek of op mijn Facebook pagina voor inspiratie)

No’s:
Patat
Pizza
Hamburger
Ijsjes (cornetto, magnum, softijs, etc.)

Frankrijk

Go’s:
bouillabaisse (vissoep)
Ratatouille ( gemengde groenten)
Chateaubriand (ossenhaas)
Coq au vin (kip in wijnsaus)
Salade Niçoise (salade met tonijn) zonder aardappelen
salades met vlees of vis (dressing liefst zelf bereiden)
Mosselen (gekookt en naturel)
Blanqette de veaux (kalfsvlees in romige saus)
Gegrild vlees, vis of groenten

No’s:
Cassoulet (witte bonen met vlees)
Gratin Dauphinois (gegratineerde aardappelschijfjes)
Boeuf bourguignon (stoof vleesrundvlees met aardappel en wortel)
Quiche Lorraine (hartige taart met spek en kaas)
Crème brûlée (room met een laagje gecaramelliseerd suikerlaagje)

Duitsland

Go’s:
Duitse biefstuk(gehakte biefstuk)
Ongepaneerde schnitzel(mager varkensvlees)
Schweinerückensteak (mager varkenslapje)
Rinderfiletsteak (rundersteak)
Hühnerbrust (kipfilet)

No’s:
Knödels (deegballetjes)
Wiener schnitzel (gepaneerde varkenslap)
Kartoffelsalat (aardappelsalade)
Konigsberger klopse( gehaktballen)
Braadworst, curryworst en andere worsten

Spanje

Go’s:
Gamba’s alajillo (gegrilde garnalen met knoflook)
Zarzuela (Spaanse visschotel)
Salades ( liefst zelf de dressing maken)
Pollo al ajillo (kip met knoflook)
Gazpacho ( koude tomatensoep)
Gegrild vlees, vis en groenten
Pinocho’s Morunos( vleesspiesjes)
zeevruchtenschotel en mosselen (gekookt en naturel)

No’s:
Churros (zoete deegwaren)
Crema Catalanta (room met vanille en kaneel)
Paella ( rijstschotel met vis en vlees)
Albondigas (gehaktballetjes)
Totilla (Spaanse aardappel omelet)

Italië

Go’s:
Fritatta (omelet met div. groenten) zonder aardappelen
Salade caprese
Insalata Caprese (tomaat met mozzarella)
Frutti di Mare ( Italiaanse zeevruchten) zonder aardappelen, risotto en rijst
Vitello tonato ( kalfsvlees in tonijn mayonaise)
Saltimbocca alla Romana (Kalfslapjes met rauwe ham)
Carpaccio van rundvlees of vis

No’s:
Pizza en alle soorten pasta(deegwaren)
Bruschetta (toast met beleg)
Risotto (rijstgerecht)
Tiramisu( mascarpone toetje)

Griekenland

Go’s:
Psari Plaki (stoof of gegrilde visschotel)
Tzatziki (komkommer met Griekse yoghurt)
Scampi’s, mosselen en inktvis
Souvlaki(vleesspies)
Griekse salade( salade met o.a. ui tomaat feta en olijven)
Stifado(rundvlees stoofschotel)
Feta, tomaten of komkommersalade

No’s:
Moussaka (gehaktschotel met aardappelen)
Dolma’s (wijnbladeren gevuld met rijst)
Baklava(noten gebakje)
Spanakopita (spinazie taart)
Kofta/ Bifteka (kleine gehaktballetjes)

Turkije

Go’s:
Köfte (Turkse gehaktballetjes)
Menemen (Turks roerei met groenten)
Adana Kebab (lamsgehakt eventueel met gegrilde groenten op een spies)
Semiz Otu (Turkse veldsla met yoghurt en knoflook)
Karni Yank (aubergine gevuld met gehakt en groenten)
Imam Bayildi (gevulde aubergine)

No’s:
Pide (Turkse broodjes, vaak gevuld met pittig gekruid gehakt of kaas)
Lahmacun (Turkse pizza)
Kisir (Turkse bulgur/couscous salade)
Sarma (gevulde wijnbladeren met gehakt en rijst)
Manti (kleine pastazakjes gevuld met vlees, overgoten met boter, yoghurt en tomatensaus)

Frankrijk

Go’s:
Stekt Fisk (gestoofde vis)
Spekemat (ham, zure room en roerei)
Sursild (zure haring)
Torsk (gepocheerde kabeljauw)

No’s:
Svinekoteletter (gestoofde karbonade met aardappel)
Stekte pølser (gebakken worstjes met aardappelen)
Kjøttkaker (gehaktballetjes)
Rømmegrøt (pap met suiker en kaneel)

Zweden

Go’s:
Toast Skagen (garnalencocktail)
Surströming (zure haring)
Kraftskiva (rivierkreeftjes met dille)
Spenatsoppa (spinaziesoep)

No’s:
Pytapanna (aardappelschotel)
Smörgåstårta (laagjes brood met cremige vulling)
Janssons Frestelse (aardappelen, room en vis)
Köttbullar (Zweedse gehaktballetjes met aardappelen)

Denemarken

Go’s:
Rejesalat (gekookte krab met ei en dille) Laat het brood achterwege.
Kryddersild (ingelegde haring met ui en kappertjes) Laat het brood achterwege.
Røget ål med røraeg (paling met roerei en bieslook) Laat het brood achterwege.
Solaeg (eieren gekookt met ui)

No’s:
Braende kaerlighed (puree van aardappelen en spek)
Wienerbrod (gebakje van bladerdeeg, amandelspijs en kaneel)
Krikadeller met aardappelhuts (in schijfjes gesneden gehaktbal met zoetzure augurken)
Pramdragergryde (stukken vlees met aardappelen en gebakken spek)

Heb je behoefte aan meer tips om de vakantie slank door te komen? Bekijk dan ook eens deze tips!

Ik wens iedereen een hele prettige vakantie toe en voor de thuisblijvers een fijne zomer!

Ga terug

Contact

Van Heemstraweg 65
6641 AB Beuningen

06 38 51 07 38

web: onyxvoedingscoach.nl
mail: info@onyxvoedingscoach.nl